ÉPÜLETENERGETIKAI FEJLESZTÉS A BOLAX KFT.-NÉL

ÉPÜLETENERGETIKAI FEJLESZTÉS A BOLAX KFT.-NÉL Sajtóközlemény Megújuló energia használatával megvalósuló épületenergetikai fejlesztés 2019. december 30. A BOLAX Építőipari és Kereskedelmi Kft. a Széchenyi [...]

Sajtóközlemény

Megújuló energia használatával megvalósuló
épületenergetikai fejlesztés
2019. december 30.
A BOLAX Építőipari és Kereskedelmi Kft. a Széchenyi 2020 program keretében a GINOP-4.1.2-18 kódszámú „Megújuló energia használatával megvalósuló épületenergetikai fejlesztések támogatása” című felhívás alapján 9,82 millió Ft vissza nem térítendő támogatásban részesült.
A cég a telephelyén elhelyezkedő épület nyílászárócseréjét valósította meg, továbbá az épület tetején egy 14,6 kW teljesítényű napelemes rendszert telepített az épület villamosenergia felhasználásának kiváltására.

A komplex beruházás célja a környezettudatos gazdasági versenyképesség erősítése, a környezetterhelés és a felhasznált primer energia mennyiségének csökkentése, illetve az épület üzemeltetési költségeinek csökkentése volt.
A napelemes rendszer telepítése által teljesült a projekt egyik alapvető célja, a megújuló energiaforrás-felhasználás növelése által az üvegházhatást okozó gázok kibocsátás csökkentésének megvalósítása.

A fejlesztés eredményeként gazdaságosabbá válik a cég működése, mivel az épület üzemeltetési költségei csökkennek amiatt, hogy a hőtechnikai adottságok javításával kevesebb fűtési energiahordozót kell vásárolni, a napelemes rendszer megvalósításával pedig a villamosenergia vásárlásra fordított költség csökken.
További információ kérhető:

Illés Zsanka
E-mail: penzugy@bolax.hu
Tel.: +36 56 414 168

 

1_infoblokk_2020_ERFA_3C